Informatie voor Deelnemers


Kijk ook zeker bij de onderzoeksopzet voor de organisatie en achtergrond informatie.


👉️

Je kan weer meedoen aan ons onderzoek naar de unieke uitdagingen die studenten met autisme ervaren bij de overgang van studie naar werk.

Klik hier

Zit je met vragen over ons onderzoek naar de overgang van school naar werk? Vind hier je antwoorden in onze FAQ.

F.A.Q. 

1. Wie is de doelgroep van dit onderzoek?
Dit onderzoek richt zich specifiek op studenten die in het laatste jaar of de afsluitende fase van hun HBO- of universitaire opleiding zitten en gediagnosticeerd zijn met autisme. Dit betekent niet per se dat je op dit moment aan het afstuderen bent; als je verwacht binnenkort de overstap van school naar werk te maken, val je ook binnen onze doelgroep. Ook als je dus langer over je studie doet, pas je perfect in het onderzoek.

2. Wat wordt er van me verwacht?
We verwachten dat je op vijf momenten een vragenlijst invult. Deze kun je digitaal en in je eigen tempo invullen, ook verspreid over meerdere momenten. Elke zes maanden sturen we je een nieuwe vragenlijst toe

3. Ben ik verplicht als ik ja zeg?
Nee, je bent tot niets verplicht. Je mag op elk moment en zonder consequenties stoppen met de deelname aan het onderzoek. Hoewel we dat natuurlijk erg jammer zouden vinden, omdat jouw perspectief voor ons zeer waardevol is

4. Hoe is de vragenlijst samen gesteld?
De vragenlijsten zijn vragen die eerder zijn gebruikt in wetenschappelijk onderzoek en waar nodig specifiek aangepast op basis van onderzoek onder mensen met autisme. Ze zijn gecontroleerd door ons team van ervaringsdeskundigen en vervolgens getest bij studenten met autisme.

5. Hoe zit het met mijn privacy en veiligheid?
Jouw privacy en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. We maken gebruik van Qualtrics als ons surveyprogramma en volgen strikt alle AVG-richtlijnen. We gaan zeer zorgvuldig om met jouw persoonlijke gegevens. We begrijpen dat niet iedereen het prettig vindt om openlijk te delen dat je een diagnose autisme hebt.  Daarom werken we met tokens die jouw gegevens koppelen, zodat we nooit direct met namen werken.
Je kunt erop vertrouwen dat jouw gegevens bij ons in veilige handen zijn.

Lees ook de "informed consent" (word-bestand) waarin we dat uitleggen en waar we in de eerste vragenlijst ook instemming voor vragen. 

6.  Wat heb ik er zelf aan?
Naast de steun van de community, heb je de mogelijkheid om persoonlijk op de hoogte gehouden te worden van de inzichten die we opdoen via een nieuwsbrief, of vrijwillig lidmaatschap van een besloten LinkedIn groep met de mogelijkheid om onderling contact te hebben.  Via deze kanalen worden nieuwe inzichten en resultaten gedeeld.  Deze inzichten zijn direct relevant voor jou, aangezien jij een van degenen bent die we hebben onderzocht. Je wordt in de vragenlijst gevraagd of je daar interesse in hebt.

7.  Moet ik een officiële diagnose van ASS hebben om deel te nemen aan het onderzoek?
Ja, voor dit onderzoek is het noodzakelijk dat deelnemers een officiële diagnose van ASS (Autisme Spectrum Stoornis) hebben. Hoewel we je niet vragen om enig officieel document of bewijs van je diagnose te delen, vragen we wel om een bevestiging van de diagnose in de vragenlijst. Daarnaast zijn er enkele controle vragen opgenomen om de betrouwbaarheid van de informatie te waarborgen. We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig om met alle verstrekte informatie.

8. Ik studeer aan het MBO. Kan ik ook deelnemen aan het onderzoek?
Bedankt voor je interesse in ons onderzoek. We hebben hier zorgvuldig over nagedacht. Voor dit specifieke onderzoek richten we ons echter alleen op studenten van het HBO en de Universiteit. Hoewel jouw ervaringen als MBO-student heel erg waardevol zijn, hebben we vastgesteld dat de context en omgevingsfactoren van een loopbaan wezenlijk anders verlopen bij het MBO in vergelijking met HBO en Universiteit.  Daarom hebben we besloten om ons in dit onderzoek specifiek op HBO en Universitaire studenten te richten.
💡
Heb je een andere vraag? Stuur me een email. Dan kom ik daar persoonlijk bij je op terug.


Follow this website


You need to create an Owlstown account to follow this website.


Sign up

Already an Owlstown member?

Log in